Greater Victoria Housing Society Logo

Building Homes. Creating Communities.

P. 250 384 3434   | TwitterFacebook

Balmoral Garden Court Re-Design Project

This initiative began as a partnership project between GVHS and Interior Design Institute of BC.

A team of local interior designers worked with us to identify a social housing building in need of some “touch ups.”  We chose Balmoral Garden Court, an inner-city family and seniors building with a bit of an “institutional” feel to it.

Our shared goal was to enhance tenant quality of life by creating friendly, bright spaces where people would feel welcome and secure.

Working with our residents, we identified a number of ways to meet these goals. Planned improvements included shared spaces for play, for family, for work, and for community gatherings.

Great progress has been made!

New flooring, millwork, lighting, furnishings, paint and cabinets. Look at the vibrant children/family zone area!

We also painted and replaced the flooring in the hallways throughout the building, and refurbished the seniors’ lounge with new paint, flooring and furnishings.

We’re almost there!  The last phase of the Balmoral Garden Court Re-Design Project includes:

  • Replacing the existing bike racks and adding more of them
  • Installing a weather-proofed commercial-grade bike shelter that will look great and, more importantly, help extend the life of tenants’ bicycles by keeping them covered and dry
  • Refurbishing the family zone area with interactive wall coverings (magnetic and chalkboard), toy storage, children’s tables, chairs and stools
  • Painting and/or installing large floor numbers outside the elevators on every floor, making it easier for both seniors and children to navigate the building

You can help! Click here to make a donation online to the Balmoral Garden Court Re-Design Project, or call Kathy at 250-384-3434, ext 34.

Thank you to Comino Carpets, Capital Iron, Cloverdale Paint, Graphic Office Interiors, and Burkhart Construction for their generous support of the work completed thus far!

And a special thank you to the Victoria Foundation for their very generous support of the final phase of the Balmoral Garden Court Re-Design Project!